Dagelijkse digitale weerbaarheid


Blijf op de hoogte met Cybercrimeinfo (ccinfo)

Door dagelijks een aantal pagina’s op Cybercrimeinfo te raadplegen, blijf je op de hoogte van actuele dreigingen en voorkom je dat je onverwachts wordt overvallen door cyberaanvallen. Hier zijn de belangrijkste pagina’s die je iedere dag kunt checken.

1. Cyberaanvallen en Datalekken

Hier vind je actuele informatie over cyberaanvallen, datalekken en nieuwe dreigingen. Dit overzicht biedt inzicht in wie recent slachtoffer is geworden en welke trends actueel zijn.

2. Kwetsbaarheden CVE’s

Deze pagina biedt een overzicht van de nieuwste kwetsbaarheden in software. Het is belangrijk om te weten welke software je organisatie gebruikt en waar eventuele “open deurtjes” zitten. Tijdig patchen is essentieel, omdat sommige aanvallen al binnen tien minuten na de ontdekking van een kwetsbaarheid plaatsvinden.

3. Misbruikte Kwetsbaarheden

Hier vind je een dagelijks bijgewerkt overzicht van de kwetsbaarheden die recentelijk zijn aangevallen, gesorteerd op Nederland, België en wereldwijd. Dit overzicht helpt je om gericht actie te ondernemen.

4. Cyberoorlog Nieuws

Deze pagina houdt je op de hoogte van geopolitieke cyberdreigingen. Het kan handig zijn om te weten wat er op globaal niveau speelt, zodat je niet verrast wordt door internationale cyberaanvallen of desinformatiecampagnes.

5. Politie Cyber Nieuws

Volg hier de inspanningen van de politie en andere opsporingsdiensten tegen cybercriminaliteit en cyberoorlog. Dit geeft inzicht in wat overheden, politiediensten en private partijen doen om cyberdreigingen aan te pakken.

6. Rapporten en Onderzoeken

Voor wie dieper in de materie wil duiken, biedt deze pagina onderzoeksrapporten en bevindingen over de laatste trends en dreigingen in cyberspace.

7. Cybercrimeinfo Artikelen

Elke dag worden hier nieuwe artikelen gepubliceerd met verdiepende informatie over actuele thema’s binnen cybersecurity. Dit helpt bij het opbouwen van een gedegen kennisbasis.

8. Inzichten voor Digitale Veerkracht

Door deze artikelen te lezen krijg je inzicht in vaak onzichtbare dreigingen en kwetsbaarheden binnen de wereld van cybersecurity. Dit vergroot niet alleen je kennis, maar versterkt ook je vermogen om proactief cyberdreigingen aan te pakken en je persoonlijke of zakelijke digitale omgeving beter te beschermen.

8.1 Ethiek

8.2 ❗️Gidsen

8.3 Risicoanalyse

8.4 ❗️Technologie

8.5 ❗️Menselijke Factor

8.6 Wetgeving

8.7 ❗️Cyberdreigingen

8.8 ❗️Samenwerking & Beveiliging

Maak het onzichtbare zichtbaar: Begin elke werkdag met Cybercrimeinfo!

Het is aan te raden om elke ochtend voor aanvang van je werkdag de laatste updates en dreigingen op Cybercrimeinfo te checken. Door dit als vaste routine in te bouwen, blijf je alert op nieuwe risico’s en verhoog je je digitale weerbaarheid. Digiweerbaarheid vraagt om dagelijkse inzet en voortdurende aanpassing aan nieuwe bedreigingen. Door het onzichtbare zichtbaar te maken, zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan, maar proactief de veiligheid van je organisatie en persoonlijke gegevens waarborgt. Lees hier het uitgebreide artikel

Ontdek meer over cybercrime en het darkweb in onze uitgebreide bibliotheek. Voor een gestructureerd overzicht van relevante onderwerpen kun je terecht op onze onderwerpenpagina, waar je een alfabetisch gerangschikte lijst vindt.

De cruciale rol van Cybercrimeinfo.nl in het versterken van digitale weerbaarheid

In deze podcast bespreken we de rol van Cybercrimeinfo.nl (ccinfo.nl) als bron voor actuele informatie over cyberaanvallen, datalekken en andere cyberdreigingen. De site biedt dagelijks een overzicht van nieuwe kwetsbaarheden, misbruikte kwetsbaarheden en geopolitieke cyberdreigingen. Daarnaast behandelt de site nieuws over politie-inspanningen tegen cybercriminaliteit en biedt het verdiepende artikelen en onderzoeksrapporten over cybersecurity. Door regelmatig deze informatie te raadplegen, kunnen gebruikers hun digitale weerbaarheid vergroten en proactief de veiligheid van hun organisatie en persoonlijke gegevens waarborgen.