Rapporten
Cyberbeveiliging van leidinggevenden: Een groeiende zorg
Het document benadrukt de groeiende zorg over de cyberbeveiliging van leidinggevenden en hun digitale activa. Met de toename van het werken op afstand, is er weinig vertrouwen dat leidinggevenden voldoende voorbereid of uitgerust zijn om hun digitale leven en activa te beveiligen. Respondenten hadden weinig vertrouwen in het vermogen van leidinggevenden om bedreigingen adequaat te beoordelen of de stappen die zij nemen om deze bedreigingen te minimaliseren.
De aanvallen creëren echte problemen voor beveiligingsteams, omdat ze een onevenredige hoeveelheid tijd en zorg besteden aan het beveiligen van individuen' persoonlijke levens. Cybercriminelen hebben hun aanvalsvlak buiten de controle en het toezicht van IT gekozen, waardoor beveiligingsteams extra inspanningen moeten leveren om de digitale activa van leidinggevenden buiten de organisatie te beschermen.
Het document benadrukt ook dat de risico's reëel zijn: criminelen vallen de digitale activa en levens van leidinggevenden en hun families aan. De twee meest voorkomende cyberaanvallen zijn doxxing (57% van de respondenten) en malware-infecties op persoonlijke of gezinsapparaten (56% van de respondenten).
De stappen die worden genomen om de levens en digitale apparaten van leidinggevenden te beschermen, zijn ineffectief. De belangrijkste stap die wordt genomen om persoonlijke thuisnetwerken en apparaten te beveiligen, is het updaten van persoonlijke apparaten.
Aanvallen op leidinggevenden hebben dezelfde ernstige gevolgen als een datalek. De cyberaanvallen op leidinggevenden resulteerden in de diefstal van gevoelige financiële gegevens (47% van de respondenten), verlies van belangrijke zakelijke partners (45% van de respondenten) en diefstal van intellectueel eigendom/bedrijfsinformatie (36% van de respondenten).
Leidinggevenden zijn de zwakste schakel in het voorkomen van aanvallen op hun digitale activa. Dit kan worden verholpen door training. Bijna alle organisaties doen niet de basis om leidinggevenden in staat te stellen zichzelf en hun persoonlijke digitale apparaten te beschermen. Slechts 37% en 36% van de respondenten geven respectievelijk aan dat hun organisaties leidinggevenden trainen om apparaten binnen en buiten de werkplek te beveiligen.