De Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek (TNO) en het in Nederland en Singapore gevestigde bedrijf CyberDevOps (CDO) zijn overeengekomen om Dark Web Monitor als een service te licentiëren. TNO en CDO delen een ambitie om cyberspace en ons digitale leven veiliger en veiliger te maken. Volgens de voorwaarden van de licentieovereenkomst zal CDO de Dark Web Monitor-service leveren aan een exclusief aanbod van wetshandhavingsinstanties, beveiligingsorganisaties en bedrijven.
Inzichten en operationele perspectieven
Dark Web Monitor (https://dwm.pm), oorspronkelijk ontwikkeld door TNO, is een belangrijke oplossing voor op onderzoek gebaseerd onderzoek en onderzoek op Darkweb. Vanaf november 2019 zijn ongeveer 150.000 Dark Web-domeinen ontdekt, waarvan bijna 10.000 services actief zijn en illegale goederen of services aanbieden. Deze unieke bewaarplaats maakt dreigingsanalyses en realtime inzichten mogelijk en biedt operationele perspectieven om de toeschrijving te verbeteren bij het onderzoek naar Dark Web-misdaden. In samenwerking met internationale wetshandhavingsinstanties werken TNO en CDO aan een unieke aanpak voor grootschalige, betaalbare toegang tot Dark Web Monitor voor cybercriminaliteit en Dark Web-eenheden binnen de politie.
Bedreigingen tegengaan
Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid van TNO, verklaart: “Technologie verandert onze wereld snel en criminelen herkennen snel nieuwe kansen zoals het Dark Web. Dit creëert nieuwe bedreigingen. Innovaties zijn nodig om deze bedreigingen tegen te gaan. Dark Web Monitor is een goed voorbeeld van een dergelijke innovatie die zijn oorsprong vindt in het innovatieprogramma van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze oplossing wordt aangedreven door een breed scala aan vereisten van onze stakeholders, waaronder wetshandhavingsinstanties, verschillende banken en beveiligingsorganisaties. Deze samenwerking met CDO maakt de vertaling van Dark Web Monitor mogelijk in een operationele en goed onderhouden oplossing die beschikbaar is voor onze stakeholders als een betaalbare service. ”
Toekomstbestendig
Daarnaast zegt dhr. Herre Roelevink, directeur en mede-oprichter van CDO: “CDO is een aanbieder van cybersecurity-oplossingen gericht op rechtshandhaving en beveiligingstoepassingen en -hulpmiddelen. We hebben gespecialiseerde ontwikkel- en operationele capaciteit om bewijs van concepten te vertalen naar minimaal levensvatbare producten en meer. We zijn verheugd om Dark Web Monitor te ondersteunen en nieuwe functies te ontwikkelen samen met TNO en onze eindgebruikers. Deze licentieovereenkomst maakt het mogelijk. Dark Web Monitor zal een onmisbaar hulpmiddel zijn voor rechtshandhavings- en beveiligingsprofessionals die Dark Web-misdaden moeten onderzoeken."
Wat is Dark web monitoring
Dark web monitoring, ook wel cyber monitoring genoemd, is een product ter voorkoming van identiteitsdiefstal, waarmee u uw identiteitsinformatie op het darkweb kunt bewaken en meldingen kunt ontvangen als uw informatie online wordt gevonden.
Het donkere web wordt gezien als de onderbuik van internet, is een verborgen gedeelte van het internet, verborgen voor zoekmachines en alleen toegankelijk met een speciale webbrowser. Het maskeert ook IP-adressen, waardoor fraudeurs in wezen ongemerkt kunnen opereren om misdaden te plegen, waaronder identiteitsdiefstal.
Wat is het risico van identiteitsdiefstal?
Diefstal van identiteit neemt vele vormen aan en is een groeiend probleem voor veel mensen. Het risico van identiteitsdiefstal is vaak financieel, maar is ook soms reputatief. Bovendien kunnen slachtoffers van identiteitsdiefstal veel tijd besteden aan het herstellen van hun identiteit en hebben ze vaak ook emotionele gevolgen wanneer ze hiermee omgaan. Datalekken nemen ook toe en identiteitsdiefstal is vaak een veel voorkomend gevolg van deze inbreuken.
Als uw informatie wordt gestolen door een identiteitsdief, wordt deze vaak op het darkweb verkocht. Na een inbreuk maken identiteitsdieven vaak gebruik van het darkweb om consumentengegevens te kopen en verkopen, zoals burgerservicenummers, bank- en creditcardrekeningnummers en andere persoonlijk identificeerbare informatie.
Andere criminelen of criminele netwerken kopen vervolgens deze gegevens en gebruiken deze om fraude te plegen, zoals het creëren van synthetische identiteiten, het openen van bankrekeningen en andere kwaadaardige activiteiten.
Er is geen vervaldatum op de waarde van de meeste persoonlijke gegevens die zijn gestolen in een datalek en uw persoonlijke gegevens kunnen worden blootgesteld - en gebruikt door identiteitsdieven - gedurende jaren na een datalek.
Sommige identiteitsdieven anticiperen zelfs op vermoeiingsbreuk en oefenen geduld, wachtend tot de angst en de angst van het moment voorbij zijn en consumenten hun voorzichtigheid in de steek laten en stoppen met kijken naar de tekenen van fraude.
Bron: experian
Schrijver: BiG'r
Reactie plaatsen
Reacties