EN: Click here and choose your language using Google's translation bar at the top of this page ↑
Cybercrimeinfo update: Tot en met 31 maart 2024 publiceren we dagelijks realtime overzichten van slachtoffers van cybercriminaliteit wiens gegevens zijn gelekt op het darkweb. Na deze datum schakelen we over naar een wekelijkse update. Vanaf dan bieden we elke maandag een totaaloverzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen week.
Beste volgers en ondersteuners van Cybercrimeinfo,
In mei 2019 begonnen Kim uit Singapore (Darktracer) en ik, van Cybercrimeinfo, met een missie die destijds nog als een niche werd beschouwd: het documenteren van slachtoffers van cybercriminaliteit wiens gegevens op het darkweb waren gelekt (doxware). We startten met eenvoudige middelen, namelijk het bijhouden van deze cruciale informatie in een Excel-lijst. Deze samenwerking was gebaseerd op een gedeelde visie en de urgentie om het groeiende probleem van cybercriminaliteit aan te pakken.
In de loop der tijd heeft dit veld zich echter ontwikkeld van een niche naar een gebied waarin nu aanzienlijk commerciële belangen spelen. StealthMole, eens een partner in onze missie, is uitgegroeid tot een commercieel bedrijf dat gespecialiseerde producten levert, waaronder een 'Ransomware Monitoring' module. Hoewel deze producten ongetwijfeld van grote waarde zijn in de strijd tegen cybercriminaliteit, vormen de kosten ervan een aanzienlijke uitdaging voor niet-commerciële partijen zoals Cybercrimeinfo, die voornamelijk afhankelijk zijn van donaties.
Op jaarbasis ontvangen we gemiddeld €1.300,- aan donaties. Deze fondsen zijn essentieel voor het dekken van onze basisoperaties, zoals het onderhouden van onze website. Echter, de jaarlijkse kosten voor het gebruik van de Ransomware module van StealthMole bedragen €5.000,-. Dit is een bedrag dat ver buiten ons budget valt en daardoor niet haalbaar is voor ons om te bekostigen.
Met toegang tot de Ransomware Monitoring module tot en met 31 maart 2024, zullen we tot die tijd ons best doen om zoveel mogelijk te profiteren van de beschikbare hulpmiddelen. Echter, met een zwaar hart moeten we mededelen dat we, door deze financiële beperkingen, niet langer in staat zijn om dagelijks updates te publiceren over slachtoffers van cybercriminaliteit waarvan de gegevens gelekt zijn op het darkweb, zodra onze toegang eindigt.
Desondanks willen we benadrukken dat Cybercrimeinfo zich onverminderd blijft inzetten voor het leveren van waardevolle inzichten en diensten aan onze gemeenschap. We gaan door met al onze andere diensten, zoals:
- Analyses van recente cyberaanvallen: Waar we inzicht geven in de methoden en gevolgen van recente aanvallen.
- Spotlight op notoire figuren binnen cybercriminaliteit of digitale fraude: Waar we de schijnwerpers richten op individuen die een sleutelrol spelen in de onderwereld van cybercriminaliteit.
- Onze nieuwste artikelen boordevol inzichten en onderzoeken: Waar we onze bevindingen en analyses delen.
- Vrijdagtip: Jouw wekelijkse dosis kennis om je cyberverdediging te versterken.
- Een blik in de onderwereld van het internet met ons Darkweb-verslag.
- AI CyberWijzer en Rechtraadgever: Onze AI tools om je te helpen navigeren in de wereld van cybersecurity en wetgeving.
- Cybersecurity Quizzen: Test je kennis en blijf scherp.
- Dagelijkse overzichten van Cyberaanvallen, cyberoorlog, kwetsbaarheden, onderzoeksrapporten, Phishing, Malware en Oplichting alerts: Blijf op de hoogte van de laatste dreigingen.
- Onze wekelijkse nieuwsbrief op zondag om 19:00: Hier vind je het weekoverzicht van Cybercrimeinfo, een niet te missen update voor iedereen die geïnteresseerd is in cybersecurity.
We zijn diep dankbaar voor iedereen die ons door de jaren heen heeft gesteund. Jullie bijdragen hebben ons in staat gesteld om ons werk voort te zetten en een licht te schijnen op de duistere aspecten van het internet. We blijven zoeken naar manieren om onze missie voort te zetten binnen de grenzen van onze huidige middelen en blijven toegewijd aan het delen van kritieke informatie over cyberveiligheid en het bestrijden van cybercriminaliteit.
Voor wie onze missie wil blijven steunen: elke bijdrage, hoe klein ook, is waardevol en helpt ons in onze voortdurende strijd voor een veiliger internet voor iedereen.
Hartelijk dank voor jullie begrip en blijvende steun.
Met oprechte waardering,
Peter Lahousse van Cybercrimeinfo
Help ons de zichtbaarheid van Cybercrimeinfo te vergroten met jouw Google review!
Om de zichtbaarheid van onze website Cybercrimeinfo (ccinfo) in Google te verbeteren, is het nuttig als er recensies over onze site worden geschreven. Zouden jullie de tijd willen nemen om een beoordeling te plaatsen op Google? Dit kan eenvoudig via de volgende link: Schrijf een review.