Afgelopen februari en maart hebben Jonathan van Eerd, beleidsadviseur (cyber)veiligheid en cybercrime expert Peter Lahousse weer een nieuwe groep cyber ambassadeurs opgeleid! Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar de cyber ambassadeurs! Een mooi moment om er even op terug te blikken.
Digitale veiligheid
Het thema ‘digitale veiligheid’ wordt steeds belangrijker. Het aantal cyberincidenten, voor inwoners en ondernemers van Breda neemt sterk toe de afgelopen jaren. We zijn daarom blij dat 25 toppers van buurtpreventen de training hebben bijgewoond en deze kennis verder kunnen verspreiden over de hele stad Breda!
Naast een goed slot op je voor- en achterdeur van je huis, is een goed slot op je computer ook van groot belang. Wist jij bijvoorbeeld dat een wachtwoord met 6 tekens binnen enkele minuten gekraakt zou kunnen worden, terwijl dat bij een wachtwoord van 12 gevarieerde tekens wel honderden jaren zou kunnen duren (dan gaat het om tijdsindicaties van de brute force password tool/software)! Goed wachtwoordmanagement is dus van groot belang dezer dagen, maar cybercrime zit hem niet alleen in technische gevaren. Je hoeft ook geen techneut te zijn om jezelf te kunnen beschermen tegen digitale criminaliteit. Veel winst zit in het bewust worden van de menselijke kant van cybercrime. Voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke gegevens, klik niet zomaar op linkjes, en check bij een plotseling betaalverzoek van vrienden of familie eerst of het wel echt klopt.
Wil jij nu meer weten?! Vraag naar onze cyberambassadeurs of doe alvast de ‘cyber crime challenge’.
Nogmaals dank aan de deelnemers en aan de trainers Jonathan, Peter en gasttrainer Jannet.
Check de video ⬇️
Bron: breda.nl
Heeft u tips of verdachte activiteiten gezien online? Neem dan contact op met Cybercrimeinfo.
Meer veilig digitaal Breda nieuws
Oproep voor ‘Het Zelfbewuste Huis’
Breda is een geweldige en groeiende stad. Al die inwoners willen veilig, gezond en zelfstandig kunnen blijven wonen in een snel ontwikkelende omgeving. Om jou als Bredanaar hierbij te kunnen ondersteunen, werken we in Breda aan het huis van de toekomst. Een huis waarbij slimme toepassingen gaan helpen om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.
Hack je toekomst: Van passie naar cyberbeveiliging
De foto's zijn gecreëerd met AI; de afgebeelde personen bestaan niet echt.
Cyberkennisbingo: Leer over Digitale Veiligheid op 13 September!
De foto's zijn gecreëerd met AI; de afgebeelde personen bestaan niet echt.
Cyber Ambassadeurs Breda winnen Hein Roethofprijs
First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑
Burgemeester Paul Depla: “Ons doel vitale digitale infrastructuur veilig houden”
First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑
BREDA CYBER QUIZ
English | Français | Deutsche | Español | Meer talen
De nieuwe Cyber Ambassadeurs
Afgelopen februari en maart hebben Jonathan van Eerd, beleidsadviseur (cyber)veiligheid en cybercrime expert Peter Lahousse weer een nieuwe groep cyber ambassadeurs opgeleid! Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar de cyber ambassadeurs! Een mooi moment om er even op terug te blikken.
"Met cyberambassadeurs bereiken we meer mensen"
Hoe zorg je ervoor dat burgers beter weerbaar worden tegen cybercriminelen? De gemeente Breda leidt daarvoor cyberambassadeurs op. Dit is zo’n succes dat het concept inmiddels ook toegepast wordt in andere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Hoe werkt het? We namen een kijkje op 1 van de trainingen.
Cyberambassadeurs maken Breda veiliger: ‘Het gebeurt geregeld dat een cybercrimineel nog een keer terugkomt’
De Bredase Cyberambassadeur Peter de Clercq. © Pix4Profs/Joyce van Belkom
"Ik geloof sterk in preventie"
Breda gelooft in inzet van inwoners bij het veilig en leefbaar houden van de gemeente. Er is al tien jaar een groot buurtpreventienetwerk. Voor haar overstap naar het gerechtshof Den Bosch, waar ze raadsheer is geworden, blikte wethouder leefbaarheid en wijkveiligheid Greetje Bos (VVD) terug op de behaalde resultaten. ‘Na elke campagne gaat het aantal meldingen omhoog.’
Bredaase inwoners gaan samen de strijd aan tegen cybercrime
Digitale criminaliteit, oftewel cybercrime, speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Misschien ben je hier al eerder mee in aanraking gekomen. Denk bijvoorbeeld aan phishing, een vorm van cybercriminaliteit waarbij je een sms van de belastingdienst ontvangt, omdat je zogenaamd nog € 549 moet betalen. Of heb je wel eens een spoofing telefoontje van de bank gehad? Waarin ze vertellen dat jouw spaargeld risico loopt.
Breda organiseert cyber borrel voor Brabantse ondernemers
De schade door digitale incidenten neemt toe en ook Brabantse ondernemers zijn helaas in toenemende mate doelwit. Samenwerken en kennis delen helpt om schade door cybercrime te voorkomen.